Recept: Raw brownies

Ingrediënten
* 125 gram ongezouten walnoten
* 125 gram medjoul dadels (erg grote en zoete dadels)
* 30gram cacao
* 70 gram ongezouten amandelen
* 1 snufje zeezout

* Extra benodigdheden: Blender (niet verplicht, maar anders moet je wel een heleboel moeite doen om kleine stukjes snijden)

Deze brownies zijn lekker én gezond. Ik geloofde eerst niet dat ze zo-goed-als-normale-brownies zouden smaken, maar ze doen het echt! En daarnaast zitten er stofjes (o.a noten, cacao) die allemaal goed voor je zijn! Gezonde ‘chocolade’ eten <3 Bereiding:

Plaats een stuk bakpapier in een kom of schaal, hier komt straks het deeg in.

Maak de walnoten zo klein mogelijk in de blender. Voeg daarna de Cacao en het zeezout toe en blend nog eens.

Voeg de dadels toe en blend totdat het allemaal klein en kruimelig is. Het zou er uiteindelijk uit moeten zien als appel-kruimel-taart-deeg of broodkruimels. Het deeg zou lekker plakkerig moeten zijn en niet uit elkaar moeten vallen als je het tegen elkaar aan duwt. (als dat het wel doet moet je er meer dadels aan toevoegen).

Breek of snijd de amandelen in kleine stukjes. Deze maak je niet klein met de blender omdat de stukjes wat groter moeten blijven, en de amandelen daarnaast misschien te hard zijn voor de blender.

Roer de amandelen door het dadel-walnoot-cacao-mengsel en plaats dit deeg in de kom. Plaats de kom in de vriezer of koelkast totdat je de brownies opeet. De brownies zijn (natuurlijk) langer houdbaar als je ze koel bewaard, en daarnaast een stuk beter te snijden wanneer ze hard zijn.

Het originele recept heb ik gevonden via My New Roots

2 thoughts on “Recept: Raw brownies

  1. Hoe kom ik aan medjoul dadels ipv gewone? In de supermarkt hebben ze die niet volgens mij :/

    Maar verder, nom ^^

  2. Ik heb ze in Leeuwarden gevonden bij de natuurvoedingswinkel, maar ze zijn volgens internet ook bij de niet-Nederlandse supermarkt te krijgen 🙂

Comments are closed.