Recept: Mango-Lychee mousse

Ingrediƫnten voor ongeveer 4-6 toetjes
1 Mango
200 gr Lychees (ik had een blik van 400gr incl sap)
2 eetlepels (druiven)suiker
2 theelepels vanille extract
2 theelepels citroensap
250gram slagroom
(eventueel 1 blaadje gelatine)

Bereiding
Pureer de mango tot een mango-moes, met bijvoorbeeld een blender of staafmixer. Zet de moes op het vuur en roer hier de suiker en vanille doorheen. Blijf roeren tot de suiker volledig is opgenomen (Mocht je een wat stevigere moes willen kun je nu de helft van de vloeibare gelatine toevoegen) en laat de moes afkoelen tot maximaal kamertemperatuur.
Schenk de helft van de slagroom in een kom en klop het stijf. Roer voorzichtig de mango-moes er doorheen. Verdeel daarna de moes over de schaaltjes, ongeveer de helft van het schaaltje moet gevuld zijn met mangomousse, en laat dit minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Herhaal hierna het bovenstaande met de lychees. Pureer de lychees, voeg de suiker en vanille toe. Verwarm dit tot de suiker volledig is opgenomen, laat het afkoelen en voeg dit aan de opgeklopte slagroom toe. Schenk de Lycheemousse bovenop de mangomousse en laat dit een aantal uur afkoelen. (Ikzelf heb het een nacht in de koelkast gezet). Vlak voordat je het serveert kun je de mousse nog decoreren met wat fruit.