Recept: Raspberry Pie’s (Zonder ei en melk)

Een lekkere hartige taart.

Ingredi├źnten
Voor de korst
* 500 gr zelfrijzend bakmeel
* 150 gram plantaardige boter
* 100 gram suiker
* 2 eetlepels water
* citroensap

Voor de vulling
* 250 gram frambozen
* 2 eetlepels Maizena
* scheutje water
* 50 gram suiker

Bereiding
Verward de oven voor op 180┬░C. Smelt de boter, en meng deze met de suiker. Roer het zelfrijzende bakmeel, citroensap en het water er doorheen, tot een stevig deeg. Als het te droog is kun je er iets meer water bij doen (of bij een te plakkerig deeg wat meer bakmeel).

Kook de frambozen, samen met de maizena, de suiker en het water tot een jam-achtige substantie. Vouw het deeg in de bakvormpjes zodat de bodem bedekt is. Vul het deegvormpje hierna met de frambozen-jam-moes en maak het vormpje gedeeltelijk dicht, maar zorg dat er nog genoeg lucht uit de taart kan komen.

Bak de kleine taartjes voor ongeveer 15-20 minuten, een grotere taart ongeveer 20-30 minuten, tot de korst mooi bruin en knapperig is. Serveer warm.