Recept: Pompoensoep

Een lekkere volle pompoensoep.

Ingrediënten voor ongeveer 5 personen

* 2 kleine oranje pompoenen (ong 1 kg)
* 3 eetlepels olijfolie
* 1 grote ui, gesnipperd
* 2 knoflookteentjes
* 1 eetlepel pittige paprikapoeder
* 200ml bouillon
* 1 eetlepel (verse) Italiaanse kruiden, fijngehakt
* 1-2 eetlepels citroensap
* 125 gram creme fraîche

Bereiding
Pompoen halveren, schillen en pitten verwijderen. Vruchtvlees in stukken snijden. In soeppan 2 el olie verhitten en ui en knoflook glazig fruiten. Pompoen met paprikapoeder door ui scheppen en 5 min. zachtjes bakken. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Pompoen in bouillon in 15-20 min. zachtjes gaarkoken. Pompoen in bouillon met staafmixer of in een blender pureren tot gladde, lichtgebonden soep. Soep opnieuw aan de kook brengen en nog 5 min. zachtjes laten doorkoken. Italiaanse kruiden toevoegen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Pompoensoep in een kop scheppen en afmaken met een schepje creme fraîche