Recept; Mediterraans brood

Zelfgebakken brood met kruiden, zongedroogde tomaat, ansjovis en olijven.

Ingrediënten
* 300 gram tarwe meel
* 1/2 zakje gist
* Snufje zout
* Olijfolie
* 1 eetlepel rozemarijn
* 2-3 eetlepels basilicum
* 1 blikje ansjovisfilets
* 5 zongedroogde tomaten
* 15-20 groene olijven
* Pijnboompitten
* 4 teentjes knoflook
* Citroensap
* Tubetje rode peper pasta

Bereiding

Ik ben begonnen met het recept van de AH website van een brood met knoflook en ansjovis. Echter heb ik veel meer ingrediënten toegevoegd.

Verwarm de oven voor op 200°C en snijdt alle ingrediënten in kleine stukjes.

Meng in een kom de bloem, de gist en zout en voeg al roerend 2 el olijfolie en circa 225 ml lauw water toe. Kneed dit op het aanrecht in ongeveer 5 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg in de kom afgedekt met folie circa 60 minuten rijzen, tot het 2x zo groot is.

Het originele recept schreef voor om een brood te maken en de ingrediënten hier op te leggen. Helaas bleef mijn brood aan mijn aanrecht plakken waardoor dat niet lukte. Vervolgens heb ik daarom alle ingrediënten goed door het brooddeeg gemixt en dit uitgerold op een bakplaat.

Dit deeg heb ik voor ongeveer 20 minuten gebakken, totdat de bovenkant mooi bruin en knapperig was. Vervolgens heb ik het brood omgedraaid en de onderkant ook bruin en knapperig gebakken (dit duurde ong 10 minuten). Lekker brood, perfect als voorafje of finger-food.