Recept: Vanille-Aardbei-Chocolade petit fours

Tijdens onze housewarming heb ik dit leuke boek over mini-cakejes gekregen, uiteraard moeten er dan ook cakejes gemaakt worden! Ik had nog chocolade liggen dat opgemaakt moest worden en kwam tot deze cakejes.

Ingrediënten:

Recept uit het receptenboek, maar dan de helft van de hoeveelheid, en zonder melk en zout

* 125 gram boter
* 125 gram suiker
* 1 scheutje vanille essence
* 2 eieren
* 125 gram bloem
* 200 gram Pure chocolade
* Aardbeienjam / aardbeien limonade
* 2 zakjes Taartina (gelatine zal ook werken)

Bereiding

Verwarm de oven tot 160°C. Klop met een mixer de boter, vanille essence en de suiker tot een zacht en romig geheel. Klop hier vervolgens één voor één de eieren door. Voeg de bloem in 2-3 porties toe en klop tot er een glad beslag ontstaat.

Schenk het beslag in een beslagkom en plaats deze in de oven. Bak de cake in 45-60 min lekker bruin en gaar.

Op dit moment heb ik de taart opgedeeld. Ongeveer 1/3e deel heb ik gebruik voor de volgende cakejes, daarom is het bakblik ook ineens van vorm veranderd. Dit recept is echter geschreven voor een volledige cake

Maak de taartina klaar zoals op het pakje staat, maar gebruik in plaats van water limonade, of gebruik de jam en een klein beetje water. Als de taartina lekker plakkerig, en wat stevig wordt, is hij klaar en kun je hem over de cake gieten. Laat dit goed afkoelen, totdat de taartina stevig is.

Smelt de chocolade au-bain-marie en laat hem hierna eventjes afkoelen. Als de chocolade wat meer op dikke kwark lijkt, in plaats van melk, kun je hem over de taartina gieten.

Laat alles nu goed afkoelen zodat de chocolade uit kan harden. Als de chocolade nog een klein beetje flexibel is, is het waarschijnlijk makkelijker de cake in mooie vierkantjes te snijden. Als je het aandurft kun je hem natuurlijk ook volledig laten uitharden en de cake dan in kleine stukjes snijden.