Een variatie op de vanille-aardbei-chocolade petit fours
Ingrediënten:
* 125 gram boter
* 125 gram suiker
* 1 scheutje vanille essence
* 2 eieren
* 125 gram bloem
* 200 gram Pure chocolade
* Caramelblokjes
Bereiding
Verwarm de oven tot 160°C. Klop met een mixer de boter, vanille essence en de suiker tot een zacht en romig geheel. Klop hier vervolgens één voor één de eieren door. Voeg de bloem in 2-3 porties toe en klop tot er een glad beslag ontstaat.
Schenk het beslag in een beslagkom en plaats deze in de oven. Bak de cake in 45-60 min lekker bruin en gaar.
Smelt de chocolade au-bain-marie en laat hem hierna eventjes afkoelen. Als de chocolade wat meer op dikke kwark lijkt, in plaats van melk, is hij goed. Gooi de caramelblokjes door de chocolade en roer even goed door.
Giet hierna chocolade met de caramelblokjes over de cake. Strooi eventueel nog wat chocoladeschaafsel over de cake ter decoratie.
Laat alles nu goed afkoelen zodat de chocolade uit kan harden. Als de chocolade nog een klein beetje flexibel is, is het waarschijnlijk makkelijker de cake in mooie vierkantjes te snijden. Als je het aandurft kun je hem natuurlijk ook volledig laten uitharden en de cake dan in kleine stukjes snijden.