6 oktober, Bits of Freedom donatiedag #DoYourBit

Ik wil graag jullie aandacht vragen voor Bits of Freedom. Voor wie ze nog niet kennen; Bits of Freedom is dé online burgerrechten organisatie voor privacy en vrijheid op het internet. Datgene wat voor ons, als geeks, als hackers, als burgers, als iedereen-die-wel-eens-iets-op-het-internet-doet, natuurlijk super belangrijk is.

Bits of Freedom is in 2009 tijdens HAR uit een winterslaap gehaald en sindsdien hebben ze voor grote veranderingen gezorgd. Één van hun grootste successen is een wetswijziging van de telecommunicatiewet, waar nu netneutraliteit in opgenomen is. Ook is er door de oplettendheid van BoF voorkomen dat er een landelijke database voor bankgegevens gebouwd wordt en organiseren ze elk jaar de Big Brother Awards om aandacht te vragen voor de grootste privacy schenders van het afgelopen jaar.

Ik heb zelf het privilege mogen hebben om een halfjaar bij Bits of Freedom stage te mogen lopen en ik heb kunnen zien hoe hard ze werken om dit alles voor elkaar te krijgen. Samen met allerlei vrijwilligers, die hen helpen bij de zaken waar ze alleen niet aan toe komen, of die ze ondersteunen door hun kennis in te brengen.

Om deze geweldige organisatie draaiend te houden hebben ze echter ook financiële steun nodig. Daarom organiseren ze vandaag de Bits of Freedom donatiedag. Mijn vraag aan jullie is, of jullie hier ook mee willen helpen.

Doneer daarom aan Bits of Freedom! Het kan eenmalig, het kan elke maand opnieuw of het kan door dit bericht te verspreiden zodat er zo veel mogelijk mensen bereikt worden.
Vorig jaar zijn er in 1 dag 1000 donateurs bijgekomen, maar dit jaar moet dat minstens 1,5x zo veel worden.
Mijn steun hebben ze in ieder geval, en de jouwe?

Zorg voor het vrije internet van morgen, steun Bits of Freedom: https://www.bof.nl/do-your-bit/