Dit zijn echte Double Chocolate Chip cookies, zacht van binnen, knapperig aan de buitenkant en vol met chocolade!
Ingrediënten
* 100 gram boter
* 100 gram witte suiker
* 100 gram bruine suiker
* 1 ei
* 1 theelepel vanille extract
* 70 gram bloem
* 1 theelepel baking soda (dit is niet hetzelfde is als het Nederlandse bakpoeder)
* 1 theelepel zout
* 40 gram cacao poeder
* 200 gram melkchocolade
* Bakpapier
* Bakplaat
* Oven
Bereiding
Verwarm de oven tot 200ºC graden. Smelt de boter in de magnetron. Mix (met een mixer) hierna de boter, witte suiker en bruine suiker in een beslagkom tot een glad mengsel. Voeg het ei en de vanille toe en mix nogmaals. Zeef de bloem, het baking soda en het zout boven het mengsel, en roer dit er rustig doorheen met een vork. Doe hetzelfde met het cacao poeder. Eventueel kun je het hierna nog eens mixen zodat alles goed gemengd is.
Breek of snij de chocolade in kleine stukjes en meng dit door het deeg. Ik heb zelf zoveel stukjes chocolade door het deeg gedaan dat er geen goede balletjes meer te vormen waren (ze vielen steeds uit elkaar door de hoeveelheid chocoladestukjes), maar dit kun je zelf bepalen. Eventueel kun je ook witte chocolade of pure chocolade gebruiken.
Maak kleine balletjes van het deeg, en plaats deze op een bakplaat met bakpapier. Duw met je vingers de balletjes plat om er koekjes van te maken.
Plaats de bakplaat met koekjes in het midden van de oven, en bak te koekjes voor ongeveer 8 tot 10 minuten. Wanneer de koekjes klaar zijn haal je ze uit te oven en laat je ze 2 minuten koelen op de bakplaat.
Na deze twee minuten kun je de koekjes op een koelrek (of, zoals ik heb gedaan, gewoon op het ovenrek) om compleet af te koelen, hierdoor worden ze lekker knapperig.
(Originele recept van allrecipes.com.
En volgens deze website bevat 1 koekje 162 Calorieën. Maar ze zijn echt veel te lekker om dat een probleem te laten zijn 😉)