Ingrediënten
* 150 gram bloem
* 1 theelepel baking soda
* 1 theelepel bakpoeder
* 1 theelepel keukenzout
* 1-2 theelepels kaneel
* 1-2 theelepels gemberpoeder
* 1/4e theelepel (een snufje) nootmuskaat
* 1/2e theelepel (een groter snufje) kruidnagel
* 1/2e theelepel peper
* 150 gram lichtbruine suiker
* 50 gram witte suiker
* 100 gram boter
* 2 eieren
* 500 gram pompoen puree (ik heb hiervoor 2/3e pompoen gebruikt)
* 100 ml melk
* Blender / staafmixer
* Bakplaat
* Cupcakevormpjes
* Oven
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175ºC.
Schil de pompoen, snij hen in tweeën en haal de pitjes er uit. Snij vervolgens de pompoen in stukjes en kook hem tot hij zacht is. Laat de pompoen vervolgens afkoelen totdat hij koud is (of lauwwarm als je minder geduld hebt) en stop ze in de blender. Doe hier wat melk bij, zodat het gemakkelijker gemengd kan worden, en blend het mengsel totdat het een mousse is geworden. (Wanneer je geen blender hebt zal dit ook wel werken met een staafmixer).
Meng in een grote kom de bruine suiker, de witte suiker, de boter en de eieren tot een gladde massa. Zeef hierboven de bloem en spatel deze er doorheen. Meng vervolgens het zout, de nootmuskaat, het kaneel, het gemberpoeder, (hoeveel je er precies in doet houdt van je voorkeur af) en de peper door het beslag. Zeef het bakpoeder en de baking soda, en meng deze er ook door. Voeg nu de pompoenmousse toe en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de cupcake vormpjes over de bakplaat en vul de vormpjes voor ongeveer de helft. Plaats de bakplaat in de oven en bak de cupcakes 20-30, totdat de bovenkant terug ‘stuitert’ wanneer je er tegenaan duwt en een satéprikker er schoon uit komt wanneer je hem er in steekt. Laat hierna de cupcakes nog een momentje afkoelen.
Eetsmakelijk!
(Originele recept via marthastewart.com)
Pompoen… Is dat niet een beetje laat voor Hallowe’en?
Na Halloween moet je de pompoen toch ergens kwijt 😉