Recept: Chocoladetaart met kersenvulling


Ingrediënten voor ongeveer 1 cake

  • 1 pak chocoladecakemix + ingredienten
  • 1 blikje kersen vlaaivulling
  • 250 gr poedersuiker
  • 150 gr boter

Chocoladetaart met kersenvulling

Mijn ouders hielden een feest en mijn zusjes en ik mochten de taarten maken. Een chocoladetaart kon hier natuurlijk niet aan ontbreken! Dit is een lekkere luchtige chocoladetaart, perfect voor een zomerfeest.

Bereiding

Maak het chocoladecake-beslag zoals op de verpakking staat, maar giet de cake ipv in één blik in twee bakblikken. Bak de cake gaar en laat hem afkoelen in het blik. Als de cake lauw is haal je hel uit het blik, snij je beide cakes doormidden en laat je alle stukjes verder afkoelen op een rooster (bijvoorbeeld dat van je oven).

Tijdens het afkoelen van de cakes kun je alvast de botercreme maken. Smel de boter een beetje en giet deze in een kom. Zeef de poedersuiker erbij en mix het tot één grote massa. Mocht de creme niet echt een stevige massa willen worden laat de boter dan eventjes stollen, of doe er meer poedersuiker bij.

de cakehet mixen van de botercreme

Als de cakes niet meer warm zijn kunnen we ze gaan beleggen. Pak één van de twee onderkanten van de cakes. Smeer hierop een laag botercreme en hierna een laag vlaaivulling. Leg vervolgens de tweede onderkant van de cakes er op. Smeer hier weer een laag botercreme en een laag vlaaivulling op en maak hem af door één van de twee bovenkanten van de cakes er op te plakken. De tweede bovenkant kunnen we helaas niet gebruiken doordat hij bol is, hierdoor zou de hele taart instorten. Zet de taart nu een uurtje in de koelkast om goed te stollen. De tweede bovenkant van de cakes kun je gebruiken om alle overgebleven botercreme en vlaaivulling alvast op te snoepen. Eetsmakelijk!

het resultaat

3 thoughts on “Recept: Chocoladetaart met kersenvulling

Comments are closed.