Recept: Cupcakes zonder boter


Ingrediƫnten voor ongeveer 10 cakejes

  • 125 ml slagroom
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 80 gram fijne suiker
  • 90 gram zelfrijzend bakmeel
  • 225 ml gezeefde poedersuiker
  • 1 ei
  • een snufje zout
  • eventueel vruchtjes om er doorheen te doen

Cupcakes zonder boter

Ik had nog een half bekertje slagroom over en heb het recept van justjennrecipes.com gebruikt om hier cupcakes van te maken. Ik verwachtte dat cakejes zonder boter zacht zouden blijven, maar de buitenkant is lekker knapperig geworden en de cakejes zijn heerlijk luchtig.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en begin door de slagroom stijf te kloppen (dit werkt het beste met een mixer, maar als je die niet hebt lukt het ook met een garde en wat klop-fix). Als de slagroom stijf is voeg je er het ei aan toe. Dit mengsel mix je totdat het ei volledig door de slagroom zit. Voeg de suiker en vanille toe en mix opnieuw tot alles opgenomen is.

de ingredientenslagroom en ei

Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het zout boven het beslag, en mix alles nog eens goed door. Mix eventueel wat fruit door het beslag als extra smaakmaker. Ik heb in dit geval kersen in stukjes gesneden en deze er doorheen gedaan. Bak de cakejes in ongeveer 30 minuutjes (de tijd verschilt per soort oven) totdat de bovenkant goudbruin is. Laat de cakejes even afkoelen en snoep er alvast eentje terwijl deze nog warm is.

het resultaat