1 week zonder pinpas

Dag 1:

Ik wil treinkaartjes kopen, maar mijn pas blijkt geblokeerd. Bij de bank geven ze aan dat dit is gedaan omdat ik gepind heb bij een geskimde automaat. Uit voorzorg worden dan alle passen die hier gepind hebben, binnen een bepaalde tijd, geblokeerd. Zo ook de mijne. Gelukkig zijn er geen gekke bedragen van mijn rekening afgehaald. Er is automatisch een nieuwe pas besteld, maar deze wordt pas over een week geleverd. Hierbij start dan mijn gedwongen experiment; 1 week zonder pinpas.

Dag 3:

Ik moet met de trein naar huis, maar er zijn geen automaten die cash accepteren. De loketten zijn al gesloten. Gelukkig wilde een vriend voor me pinnen.

Dag 5:

Deze keer ga ik met de auto. We rijden vrij ver en laat op de avond. De tank is leeg, maar de bemande tankstations zijn al gesloten. Was ik nu alleen geweest was ik niet meer thuisgekomen.

Conclusie:

Ik had het voordeel dat ik mijn (annonieme) Ov Chipkaart voor deze week genoeg had opgeladen om met de bussen te kunnen reizen, anders was dit ook een stuk lastiger (of duurder) geweest. Treintickets kopen kan alleen binnen bepaalde tijden, of met hulp van anderen. Hetzelfde geld voor benzine tanken, en ongetwijfeld nog veel meer dingen. En een bank vinden, die open is, is soms ook nog vrij lastig. Leven zonder pinpas is mogelijk, je moet er alleen wel je hele leven voor aanpassen.

One thought on “1 week zonder pinpas

  1. JA , je hebt helemaal gelijk. Wij wonen in Australie en zijn in Nederland op vakantie. Omdat wij geen sofienummer hebben, kunnen wij wij geen bankrekening openen en dus ook geen pinpas krijgen.
    We betalen dus alles met cash. We hebben ondervonden dat dat voor een aantal problemen zorgt, Treinkaartje kopen geeft moeilijheden. Op bepaalde parkeerplaatsen moet je als je bij de slagboom bent je pinpas invoeren. heb je die niet en er staan al autos achter je, nou dan weet je het wel. Goedkoper tanken is er niet bij en op sommige plaatsen kun je geen fietsen of solex huren omdat er geen contant geld word aangenomen. Verder haalde ik eens geld uit de automaat en er was geen biljetkeus. Ik kreeg biljetten van 100 euro. toen bleek dat die bij veel winkels niet word geaccepteerd. Voor de buitenlandse toerist word het steeds moelijker gemaakt. Is het mogelijk dat buitenlandse toeristen tijdelijk een bankrekening kunnen openen met gewoon een maximum van 2000 euro bijv. Dan zijn al die problemen meteen uit de wereld.
    laten we hopen……….. groeten Anton

Comments are closed.