Recept: Apple crumble

Ingrediënten

* 2 – 3 Appels
* 1 lepel Jam
* 50 gram bruine suiker
* 1 theelepel kaneel
* 200 gram ongezouten boter
* 150 gram gewone suiker
* 300 gram gezeefde bloem.
* Ovenschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Snijdt de appelen in stukjes en vermeng ze met de jam en bruine suiker in een kom. Wanneer de jam al erg zoet is kun je de bruine suiker eventueel weg laten.

Meng in een andere kom de bloem met de gewone suiker en de kaneel. Smelt de boter, vermeng het met de bloem en mix dit door elkaar. Doordat er veel bloem is zullen er kruimels ontstaan.
Heb je geen mixer? Zorg dan dat de boter wat harder blijft en vermeng het met een vork. Wanneer je met je handen zult kneden maak je er koekjesmix van in plaats van kruimels.

Leg het appelmengsel in de ingevette ovenschaal. Bestrooi eventueel nog met wat kaneel en suiker. Bestrooi het mengsel met het kruimeldeeg.

Plaats de ovenschaal in de oven en bak voor ongeveer 40 minuten, tot de bovenkant van het kruimelmengsel mooi bruin is.