Ingrediënten:
* 200 gr bloem
* 1/2 theelepel backing powder
* 115 gr boter
* 100 gr fijne kristalsuiker
* 100gr (lichtbruine) basterdsuiker
* 1 ei
* 225 gr pindakaas met stukjes noot
* een snufje zout
* 50 gr karamelblokjes
* Kom
* Zeef
Bereiding:
Klop in een kom de (gesmolten/zachte) boter met de suiker goed door elkaar. Voeg het ei, de pindakaas, het zout, de bloem en de backing powder toe en klop alles goed door elkaar. Voeg hierna de karamelblokjes toe en meng alles goed met je handen.
Ik heb de karamelblokjes bij de groothandel vandaan, en ze zagen er ongeveer zo uit:
Verpak het deeg in aluminiumfolie en leg het in de koelkast voor minimaal 2 uur (een nacht is nog beter).
Verwarm de oven voor tot 160ºC.
Vorm van het koude deeg balletjes en leg deze op de bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer een kwartier, totdat ze goudbruin zijn.
Eetsmakelijk!