Ingrediënten:
* 75 gram bloem
* 200 gram suiker
* 100 gram boter
* 100 gram pure chocolade
* 100 gram rode besjes (of ander rood fruit)
* 200 gram mon chou (“creamcheese”)
* 1 theelepel vanille extract
* 2,5 eieren (of 3, als je die halve een verspilling vind)
Na een aantal posts op twitter en facebook, van Miriam, over hoe geweldig dit recept was moest ik dat natuurlijk ook proberen. Zoals bij veel recepten is het originele recept voor veel meer mix dan dat ik maak, maar ik heb gezien dat je met deze hoeveelheid een lekker (klein, maar in totaal niet te machtig) toetje hebt voor zo ongeveer 10 mensen.
Alle positieve posts waren trouwens niet gelogen, dit is een erg lekker recept voor mensen die van chocolade en brownies houden. Je zou denken dat chocolade alleen het allerlekkerste is dat er bestaat, maar dit is beter!
Bereiding
Zorg er allereerst voordat alle ingrediënten die je normaal in de koelkast zou bewaren op kamertemperatuur zijn. Vooral voor de mon chou, want deze is lastig te smelten in de magnetron (bij de boter gaat dat prima).
Leg bakpapier in een ovenschaal, zodat alles waar straks beslag op komt bedekt is.
(Mocht de boter nog niet zacht zijn, smelt hem dan nu even in de magnetron, en) Vermeng de boter met de helft van de suiker (100 gram) totdat het luchtig is. Voeg 1,5 (of 2) eieren toe aan dit mengsel, maar voeg het volgende ei (of het volgende halve ei) pas toe als de vorige volledig is opgenomen. Voeg hierna de bloem toe.
Smelt de chocolade au-bain-marie, en laat het even koelen zodat er straks geen stukjes gekookt ei in het beslag zitten. Als de chocolade afgekoeld is voeg je deze toe aan het beslag. Hiermee is de browniemix klaar.
Vermeng de mon chou, de overgebleven (100 gram) suiker, het vanille extract en het overgebleven ei tot één zachte massa, hiermee is ook je cheesecake klaar.
Verdeel 2/3e deel van de browniemix over je ingepakte ovenschaal, verdeel hierover de cheesecake totdat de schaal bijna vol is. Pak nu kleine lepeltjes van de browniemix, die je in de cheesecake laat vallen, en roer als laatste door de cheesecake om de browniemix er mee te vermengen. Zo krijg je een mooie tekening in je cake. Voeg als laatste zoveel vruchtjes toe als je lekker vind =).
Bak de cake op 175°C voor ongeveer 45 minuten, totdat de bovenkant bruin is, en de cheesecake niet meer wiebelt wanneer je de schaal een beetje schud (of wanneer dit niet lukt, wanneer hij meer voelt als een gelatinepudding, in plaats van een bak met water).
En dan: eetsmakelijk!